TESSDALE’S AIREDALE TERRIERR

albert blir glad,k,f,2010

Kat + Frida + Gucci og Albert skal hentes, 2010

Min hunde interesse startede som 12 årig, da vi fik vores første hund Lady, som var en 2 årig hvid silkepuddel. Jeg luftede Lady hver dag i Charlottenlund skov og snart luftede jeg også en Ruhåret gravhund, og en Golden Retriver, Tot.

Mit store ønske om egen hund fik jeg som 19- årig da jeg købte en Irsk Setter, Aiko, Han blev 13 år. Der fik jeg min lyst styret med aktivering! Jeg cyklede og trænede i dch, og havde verdens flotteste og skrappeste hund og blev noget efter, for første gang b-hund i dch.

I 1985 var jeg på sommerferie på Bornholm og boede på en gård, der også havde hundeinternat. De fik en Tysk Ruhåret Hønsehund indsat som kun var ca. 7 uger. Ingen hentede den, så den måtte jo bare med hjem. Zika blev 12 år og var verdens kæreste gode børnehund man kunne tænke sig.

Da Aiko døde var Zika en glad gammel hund og og vi fik da en Cooker Spaniel, Willy, min Svigerinde ikke kunne have mere. Zika og Willy trivedes fint sammen, men et år efter kunne Zika ikke mere.

Willy kunne slet ikke være en alene hund nu, og jeg kunne heller ikke holde ud kun at have en lille hund, og samtidig var jeg for første gang i tvivl om hvilken race jeg ønskede mig. Jeg vidste bare at tiden ikke rigtig var til flere jagthunde og timers cykelture, når vi også overvejde at få børn. Jeg tog derfor ud på dyreinternatet på Islevdalsvej og så på alle de stakler. Mine øjne faldt på en Airedale Terrier, neejee tænkte jeg, sådan nogle ulydige drillepinde, men alligevel vendte jeg tilbage til Tessas brune bange diskrete øjne, og jo mere jeg så på hende, jo mere vidste jeg det bare skulle være hende. Jeg kørte hjem efter Willy for han skulle godkende hende og det gik fint, de enedes.

Tessa, Spicaway Narcisse, var 11 md. en meget skræmt hund, som var dårlig eller forkert præget, og så samtidig meget dominerende en besynderlig blanding vi kaldte, en bølle kylling. Vi fik skik på hende og gik tur i Bernstorffsparken og Charlottenlund skov uden snor hver dag, hvor alle mine hunde altid er blevet luftede.(Se under ideologi)

Tessa blev kun 8 år hvor jeg måtte aflive hende med svær hd- d2... Inden da havde jeg brugt utallige summer på hende, fået operet et ben, gået til kiropraktor, og fået lagt guld ind og prøvede med smertstillende piller, men intet virkede på den stakkels hund og lige pludselig var det aflivning. Det var en kæmpe sorg!!!  Og derfor opstod min interesse for sunde hund, som nok er blevet til en ideologi.

Lige inden Tessa blev aflivet flyttede vi fra Vangede til Vig. I Vig hvor vi bor nu har vi skoven lige over for, stranden 500 m nede ad vejen og hunde skov 1 km væk Jeg havde altid haft Willy bag ved mig og tænkte ikke over, at nu hvor Tessa var væk var det måske muligt Willy ville gå for at lugte efter andre damer. Det gjorde han og det gør man ikke ustraffet her, når man bor op til en hovedvej. Så det var 2 hunde inden for 2 md og det er næsten ubærligt.

Jeg ringede så rundt efter en hvalp af hd -frie forældre, eller fra nogen der ville oplyse status på deres hunde, og så er det godt nok svært at købe hvalp i Danmark. Men der er da nogen steder!! Jeg ringede så til en gammel bekendt, da jeg havde opgivet at få en hund i Danmark, som før havde sagt, ‘køb en hund hos Jørgen Puls i Tyskland hvis du vil have hund fra nogene der interessere sig stærkt for hd’. Og som sagt så gjort, Katy blev købt og flyttede ind på Højen, 8 uger gammel...

Katy opfylder alle mine krav til en fantastisk skøn hund, tak for det Jørgen Puls. Hun er en dejlig børnehund og god legekammerat for os alle, specielt vores dreng på 11 år. Hun er meget intelligent og lærer hurtigt, super god at træne med og til salg for en godbid. Hun er meget venlig over for andre hunde og elsker mennesker og har en dejlig strid trimmepels. Udstilling synes Katy desværre er skum kedeligt, hvorfor værre spærret inde i en hal, når man kan gå et dejligt spor eller bade i havet...Til daglig træner vi i Dch og i sommeren 2006 blev Katy og jeg b-hund igen.

Så denne gang synes jeg for første gang jeg har en hund der er værd at avle på, nu skulle vi så bare finde en hanhund, og det gjorde vi så i Viggo

Kongen aiko,pup,1982
[AIREDALE TERRIER] [HVALPE/litter] [MIN KENNEL] [HAN BRUGT I AVL] [BEVISER] [MENTALBESKRIVELSE] [TRÆNING] [EN LIVSTIL] [HVALPETEST] [HEALTH] [GIRLS] [BOYS] [SHOWS] [ADFÆRDBEHANDLING og TRÆNING]
moor dorte,k,s,3-9-2012

skrevet i 2007 og redigeret let ,13-4-2009